Doe het zelf gereedschap

17May

Reeds geruime tijd ben ik bezig met een verbouwing, iedereen die zelf al ooit heeft verbouwd leert na een tijdje wel enkele feiten kennen.

  1. Alles kost veel meer dan verwacht
  2. Alles duurt veel langer dan verwacht
  3. Niemand heeft tijd

Hoe denk je die 3 dingen in één slag op te lossen ? Ja inderdaad, dan doen we het toch gewoon zelf ? Echter dat lukt wel tot op een bepaald punt of voor bepaalde zaken, maar er is toch een reden waarom bovenstaande drie punten het geval zijn. Ten eerste heb je voor elke klus die je kan bedenken het correcte materiaal nodig, inderdaad! ik zeg correcte, want iedereen heeft wel eens een nagel met een schroevendraaier geklopt, maar zo kom je er nu éénmaal niet. Vervolgens kom je tot de conclusie dat het correcte materiaal ook de correcte prijs heeft. In éérste instantie kies je dan voor de goedkopere opties, en die gaan dan drie keer stuk, en had je toch goedkoper geweest met die Makita-boormachine in plaats van die 3 stuks van Skill.  Begrijp me niet verkeerd, voor de alledaagse klus zijn die goedkopere modellen meer dan voldoende! Doe nu geen zotte kosten om die kader aan de muur te hangen.

Ten tweede is het toch allemaal zo simpel niet als het er uit ziet, een echte vakman doet het er allemaal zo simpel uit zien , tot je zelf vol hangt met cement of je dit weekend toch maar liever thuis blijft vooraleer je in een karretje beland. Ten derde, ja daar valt weinig over te vertellen , ik heb zelf zo weinig tijd…

Uiteindelijk heb ik toch al zeer veel bij geleerd, en de alledaagse doe het zelf klus schrikt mij zeker niet meer af, in tegendeel , ik denk al snel . Hmm.. dat kan ik zelf ook. Maar eigenlijk gaat dit hele artikel niet over doe het zelf gereedschap en klussen. Maar verklaart het wel de keuze voor mijn huidige project. Ik ben mij namelijk aan het verdiepen in het hele online marketing , seo , affliates, ads, adsense, analytics verhaal. Op het web zijn er nu éénmaal zo veel mogelijkheden om ‘passief’ ( neem dat maar met een korreltje zout ) geld te gaan verdienen. Waarom heb ik als fervente en ambitieuze webontwikkelaar ZERO passieve inkomsten, terwijl het web barstensvol niché- & affliate websites staat?

Daarom ben ik mijn huidige project gestart nl. de ontwikkeling van een affliate verkoop website gekoppeld met seo artikels en zo’n beetje alles wat ik maar kan vinden. Het loopt opmerkelijk goed qua bezoeken, zo’n 3500 unieke bezoekers op anderhalve maand en een 22-en tal verkopen verbaasden mij ! ( dal op 6 mei, was mijn analytics code vergeten :/ ) Ik blijf er alvast nog even mee doorgaan en dan zal blijken hoe ‘passief’ dat inkomen wel is. Als ik het nu zo bereken kom ik misschien op €1 per uur werk? Dus passief is het voorlopig niet! Ik hou jullie alvast op de hoogte!  dhzanalytics

Ben je toch van plan om te gaan doe het zelven dit verlengde weekend net zoals mijzelf en je hebt nog wat gereedschap nodig. Slechts één adres: http://www.doehetzelfgereedschap.be :)

Ohja, en als het even kan, liken op facebook, allemaal voor het experiment niet waar! en Sharen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *